• Expozitie 25.-26.Aprilie.2015 Bucuresti

Expozitie 28.29.01.2012 Stockerau /Austria

 

Vizita in Austria 5 martie 2011!!!!

Servalul prietenului nostru Anton

Pe viitor intentionam sa introducem unul in programul nostru pentru a obtine rasa Savannah care este una dintre cele mai mari rase de pisici domestice hibrid din lume!!!

 

Igor

Un motan foarte frumos!

O noua revista aparuta in Romania !

Expozitia Felina de primavara Sofisticat 3 – 4, octombrie 2009
La expozitia felina din aceasta toamna au participat 200 de pisici de rasa din Romania, Ungaria, Ucraina, Italia, Serbia, Bulgaria, Israel, Rusia si Croatia.

Rasa bengal la Sofisticat toamna 2008 24 Octombrie 2008

Pe langa multimea de proprietari, crescatori, promoteri si admiratori pe care expozitiile Sofisticat le aduna de fiecare data, expozitia din aceasta toamna a avut si un moment cu totul deosebit prin prezentarea in premiera in Romania a doua exemplare, unicat in Romania, din rasa Bengal.
Pisica Bengaleza este o rasa relativ noua de pisici, aparuta in urma cu 20 de ani, rasa fiind creata prin imperecherea pisicilor leopard asiatice, pisici salbatice mici, cu rase domestice ca Abyssian sau American Shorthair.

Aspectul este unul cu totul si cu totul deosebit, asemanarea destul de mare cu pisicile asiatice, care se afla la originea rasei, facand bengalul sa arate ca un mic si superb leopard.

In ceea ce priveste caracterul si comportamentul pisicii din rasa bengal, este o pisica potrivita pentru cei care iubesc si admira pisicile salbatice, beneficiind in acelasi timp si de afectiunea si prietenia unei pisici domestice.

La noi, cele doua exemplare din rasa bengal au fost aduse prin eforturile a doi tineri crescatori, aflati la inceput de drum, dar care au indragit atat de mult aceasta rasa incat au dorit sa o aiba si, prezentand-o in expozitii, sa o popularizeze si in randul iubitorilor de pisici de la noi. Poate ca in cativa ani vom avea si noi un mic nucleu de proprietari si poate chiar alti cativa crescatori ai acestei rase, care merita toata atentia noastra.

link: galerie foto sursa: animale.ro

Exemplare rare la Expoziţia SofistiCAT 10 Octombrie 2008

Pisica tigru, pisica cu blană de oaie sau pisica albastră sunt cateva dintre felinele care i-au făcut pe bucureştenii prezenţi la Expoziţia de feline SofistiCAT, de la Sala Palatului, să se întrebe de două ori dacă mâţele sunt sau nu adevărate. Reprezentantele raselor “Albastra de Rusia”, “Devon Rex” şi “Bengal” au fost cele mai admirate şi cele mai fotografiate pisici de la expoziţie, din cauza culorii ciudate a blăniţei.

Vedeta târgului a fost motanul Carlos (6 luni), primul reprezentant al rasei Bengal din România, care seamănă perfect cu un tigru, doar că este mai mic şi lipsit de agresivitate. Stăpâna sa, Loredana Lazăr (22 de ani) din Baia Mare ne-a explicat că un pui din rasa Bengal costă între 500 şi 700 de euro.

La fel de admirat de zecile de copii, părinţi şi bunici a fost şi Simon, un motănel de un an, din rasa Devon Rex, pentru că arăta mai mul a miel decât a pisică. “Are o blăniţă ca de oaie şi mustăţi ca de adolescent, e deosebit şi toţi vizitatorii s-au oprit să îi facă o poză”, ne-a spus proprietara sa, Georgiana Dorin (20 de ani). Un pui costă între 500 şi 600 de euro.

Printre felinele care au avut succes la vizitatori s-au numărat motanul Ursus, de 7 Kg, din rasa Norvegiană de Pădure, sau Cenohe de Roses Edelveiss, o frumoasă Albastră de Rusia de 2 ani.

sursa: libertatea.ro

Translate »